Voioșie vs. Autocompătimire
A păstra o atitudine pozitivă chiar și când te confrunți cu situații neplăcute.
Voioșia înseamnă să fii bine dispus chiar și atunci când situația în care ești nu este ideală sau lucrurile nu merg conform planurilor tale. Voioșia înseamnă de asemenea să zâmbești și să vorbești frumos cu ceilalți chiar și atunci când aceștia au uitat să facă ce le-ai cerut mai devreme.
Există o energie specială pe care un om voios o propagă în jurul lui. Studiile medicale au arătat că un zâmbet întărește sistemul imunitar, responsabil cu menținerea sănătății prin anihilarea patogenilor dăunători organismului.
- Cum am putea să ne exprimăm această trăsătură la finele acestui an școlar, in funcție de rezultatele obținute?
Evaluarea la finele anului scolar ofera indicii atat despre munca profesorului cat si despre cea a elevilor. Cred ca exista multe motive de voiosie atunci cand se pot observa toate achizitiile, deprinderile si abilitatile pe care elevii le-au dobandit pe parcursul unui an de studiu. E incurajator atunci cand si copiii le constientizeaza. Cu siguranta ca fiecare evaluare trebuie sa masoare progresul specific particularitatilor fiecarui copil. Daca totusi sunt situatii in care nu exista progres sau rezultatele sunt in general negative, atitudinea pozitiva poate izvori dintr-o gandire proactiva care gaseste solutii pentru imbunatatirea situatiei.