Disponibilitate vs. Egocentrism
A situa pe un plan secund propriile proiecte și priorități față de dorințele celor pe care îi servești.
- De multe ori întâlnim în comunitate, în familie sau la servici stări conflictuale între persoane cu temperamente/personalități diverse. În aceste cazuri e nevoie să separăm poziția de personalitate/temperament și să respectăm anumite principii de viață prin care putem exersa această trăsătură (disponibilitatea) fără un conflict lăuntric, menținându-ne astfel echilibrul sufletesc.
- Disponibilitatea strălucește în stările de criză/urgențe când problemele/provocările se înmulțesc. În aceste situații avem nevoie atât de discernământ pentru a ști unde ne este locul în conformitate cu pregătirea ce-o avem, dar și de inițiativă pentru a interveni prompt și a nu aștepta invitații speciale.
- Disponibilitatea noastră, este importantă nu numai pentru cei apropiați care contează pe noi, dar și pentru colegii de servici sau vecini care ne cunosc pregătirea și potențialul.
- În ultimă instanță cedând dreptul de a alege activitățile/proiectele ce ne interesează pe noi și fiind disponibili preferințelor/dorințelor celor cu care interacționăm, va îmbunătăți relațiile cu aceştia.
“Nu poţi trăi o zi perfectă fără să faci ceva pentru cineva care nu te va putea răsplăti niciodată.”
John Wooden
“Cel care așteaptă să fie rugat, dăruie prea târziu.”
Proverb latin
Mai multe idei găsiţi în “Dobândirea succesului adevărat”.
https://characterfirst.ro/manuale/49-lectii-despre-caracter/
Echipa Character First.
Vă rugăm răspândiți!