Generozitate vs. Zgârcenie
Să-ți dai seama că tu ești doar un administrator a ceea ce ai și să folosești toate resursele în scopurile cele mai bune.
Dezvoltă-ți resursele!
Nu putem oferi ce nu avem. Însă generozitatea nu se limitează la a dărui bani. Pentru a fi generoși, trebuie să administrăm cu grijă toate resursele de care dispunem. Putem fi generoși cu timpul nostru sau cu abilitățile pe care le-am dobândit. Trebuie să ne dezvoltăm în mod constant caracterul și resursele pentru a avea ce să le oferim altora.
Dă mai departe!
Căldura soarelui face ca apa din ocean să se evapore, iar aerul cald și umed se ridică și formează norii. Aceștia revarsă apa pe uscat și o împrăștie sub formă de precipitații, oferind umiditatea de care au nevoie plantele pentru a crește și a susține viața. În cele din urmă, apa își găsește drumul spre ocean, și ciclul se repetă la nesfârșit. În mod analog, generozitatea noastră îi poate inspira pe recipienți să își atingă potențialul maxim, și să continue procesul de a investi în viața altora.
Practică generozitatea!
Folosește-ți abilitățile și resursele pentru a-i ajuta pe alții! Aceasta poate însemna: să repari mașina, să gătești, să operezi pe calculator, să administrezi resurse, să faci reparații în casă, să supraveghezi copiii sau să donezi bani. Cu toții ar trebui să ne permitem să fim generoși în ce privește aprecierea caracterului bun demonstrat de cei de lângă noi! Aceasta nu ne costă nimic, iar ei vor fi încurajați și conduși spre succes!
- Ce s-a întâmplat când ați îmbinat resursele unora cu talentele altora?
- Care ar fi câteva motive corecte pentru a dărui? Care ar fi câteva motive greșite?
- Cum puteți dărui din resursele și abilitățile dvs. pentru dezvoltarea comunității din care faceți parte?