Meticulozitate vs. Ineficiență
Ce este meticulozitatea?
A ști ce factori, odată neglijați, vor diminua eficiența muncii ori a vorbelor mele.
Ori de câte ori îți faci griji pentru siguranța ta, e bine să fii meticulos. Trebuie să cercetezi problema din toate unghiurile pentru a ști dacă ești în pericol sau nu. O persoană optimistă se gândește la ce este mai rău, se așteaptă la ce este mai bine, lucrând cu meticulozitate la reușită.
Roger Federer câștiga deja turnee de Mare Șlem când a decis să își perfecționeze reverul, la vârsta de 35 de ani. Câștiga deja, dar voia să lupte pentru un nou record personal – împăcându-se doar cu perfecțiunea. Încurajându-i pe alții să adopte etica muncii specifică lui, Federer a spus:
„Nu există altă alternativă în afara muncii perseverente. Acceptați-o!”
„Este nevoie de mult sacrificiu și de efort pentru, adeseori, recompense mici, dar trebuie să știți că, dacă depuneți efortul cuvenit, răsplata va veni”
„Când ești bun la ceva, fă din acel ceva totul”
Odată cu Federer, a fost inventat termenul de federerism, care înseamnă să fii vigilent tot timpul și prezent. Deoarece, dacă ai investit multă muncă și te-ai pregătit cum se cuvine, îți poți permite să trăiești clipa. Marii sportivi trebuie să fie atenți la ce se petrece în jurul lor, meticuloși în pregătire, gata de acțiune în orice moment.
Provocări:
- Fii foarte bun la ceva…apoi nu te lăuda cu asta.
- Fii pregătit pentru orice eventualitate: poți să îți faci ordine în geantă, să planifici în avans, să treci în agendă pentru săptămâna următoare, să fixezi țeluri în carieră și să fixezi pașii necesari pentru atingerea lor.
- Perfecționează-ți mereu stilul.
Întrebări:
- Care este limita dintre normal și anormal când ești meticulos?
- În ce aspecte ale vieții ai nevoie de mai multă meticulozitate?
Mai multe idei găsiţi în „Dobândirea succesului adevărat„.
https://characterfirst.ro/manuale/49-lectii-despre-caracter/
Echipa Character First.
Vă rugăm răspândiți!