Ordine vs. Confuzie
A-mi organiza viața și lucrurile care mă înconjoară pentru a avea o eficiență mai mare.
Recunoaște un secret… trecut cu vederea!
Viața noastră se desfășoară într-un ritm alert și parcă niciodată nu avem suficient timp.
Dacă vrei să te bucuri de luxul de a avea destul timp—timp să te odihnești, timp pentru a analiza o situație, timp să duci lucrurile la bun sfârșit etc.—adu-ți aminte că secretul este să fii ordonat!
Un loc pentru fiecare lucru și fiecare lucru la locul lui!
Ordine înseamnă să aranjăm și să folosim lucrurile conform unui plan sau conform unei rutine, astfel încât, oricând altcineva să poată prelua munca noastră sau să ne asiste în desfășurarea ei, pentru că urmează aceleași standarde.
Pe de altă parte, dezordinea este produsă de orice lucru pentru care nu avem un scop definit.
Ordine sau dezordine?
A doua lege a termodinamicii susține că, fără o intervenție directă, materia tinde să se îndrepte dinspre ordine înspre dezordine. De aceea, trebuie să facem un efort constant să menținem lucrurile în ordine. Aceasta înseamnă să punem lucrurile înapoi la locul lor într-o stare mai bună decât atunci când le-am luat să le folosim. De asemenea, când este necesar, trebuie să ne reorganizăm în funcție de priorități sau noile metode apărute.
- În ce măsură dezordinea ne poate „stoarce” din punct de vedere mental, emoțional, fizic sau chiar financiar? Dați exemple concrete.
- Un om care spune „Vreau să mă schimb, spune-mi cum să fac?”; pare foarte sincer, foarte serios, dar el nu este. El vrea de fapt o autoritate, care speră el, îi va aduce ordine în viață. Dar poate vreodată o autoritate să aducă cuiva ordine lăuntrică? Ordinea impusă din exterior întotdeauna va genera dezordine. -Krishnamurti
Cu siguranţă dezordinea ne stoarce de resurse. În primul rând pentru că înseamnă timp pierdut.
Este în multe privinţe ca munca de menţinere a curăţeniei în casă. Nu se vede dacă este făcută, ci doar atunci când nu este făcută. Ordinea nu ne poate da timp, ci ne ajută să nu pierdem timp inutil.